Parma Summer School 2019

EFSA, we współpracy z Uniwersytetem w Parmie, Uniwersytetem Katolickim w Piacenza, Duńskim Uniwersytetem Technicznym, Krajową Agencją ds. Bezpieczeństwa Żywności w Szwecji, Uniwersytetem w Barcelonie i Instituto Superiore di Sanita organizuje 3-dniową szkołę letnią dla młodych naukowców z całego świata.

Tematyka będzie dotyczyła bilansu korzyść-ryzyko w obszarze bezpieczeństwa żywności i żywienia, stanowiącego wartościowe narzędzie dla oceny wpływu żywności na zdrowie.

Szkolenie odbędzie się w siedzibie EFSA w Parmie w dniach 11 – 13 czerwca 2019 r. Udział w szkoleniu jest bezpłatny.

Termin nadsyłania aplikacji upływa dnia 30 maja 2019 r. Liczba miejsc jest ograniczona do 150 uczestników. Komitet naukowy będzie wyłaniał uczestników na podstawie kolejności zgłoszeń. Kandydaci bez stałego zatrudnienia proszeni są o przedłożenie krótkiego opisu ich doświadczenia przez opiekuna naukowego.

Więcej informacji można znaleźć na stronie:

http://www.parmasummerschool.unipr.it/